Az ország több pontján autósok zárnak le utakat és teljes rendszerváltást követelnek

HírKlikk 2020. szeptember 19. 20:00 2020. szept. 19. 20:00

Az ország számtalan pontjára tervezett útlezárásokat egy civil tömörülés a mai napon, azért, hogy kifejezzék tiltakozásukat a kormány intézkedéseivel szemben.

Az ATV számol be az eseményről, amelynek keretén belül nemrég éppen az M0-s autóút 19-es lehajtójánál, a benzinkútnál állta el pár dühös autós az utat. Autóikat keresztbe parkolták az úton, így tüntetnek. A rendőrség hamar a helyszínre ért és megszüntették az útzárat.

A bpiautosok.hu úgy értesült, a tagok közösségi oldalakon szervezik a tüntetéseket és az akciókkal teljes politikai rendszerváltást szeretnének elérni.

A csoport már 11 ezer tagot számlál és a mostaniakhoz hasonló, „véletlenszerű” útlezárásokkal szeretnék elérni a céljukat. A közösségi portálon szerveződő csoportban megyékre bontva találhatóak meg az érintett és tervezett helyszínek.

„A célunk teljes rendszerváltás. Szakértői kormány felállítása a mindenkori hatalom felelősségre vonása, vagyonok zárolása, titkosítások feloldása, az országunk újjáépítése. Ideje drasztikusan lépni” – olvasható a szervezkedésre buzdító Facebook-csoport leírásában.

Forrás: atv.hu