Az amerikaiakat is aggasztja a növekvő migráció

HírKlikk 2023. november 30. 19:00 2023. nov. 30. 19:00

Az amerikai Brookings Intézet egyik vezető elemzője szerint Geert Wilders váratlan győzelme Joe Biden elnök szemszögéből intő jelnek tekinthető: akár képes kormányt alakítani, akár nem, a holland politikus máris a populista jobboldal javára változtatta meg az erőviszonyokat.

De a fejlemény általában véve is tükrözi, hogy Európa egyre nyugtalanabb a több mint egymillió új bevándorló miatt – írta a The Wall Street Journal. A menedékjogot korlátozó kormány van hatalmon a magyaroknál és az olaszoknál, illetve ilyen pártok kerültek be a koalícióba a svédeknél, finneknél és szlovákoknál.

A migráció nyomasztja az Egyesült Államokat is, miközben a demokraták megosztottak. Egyesek úgy látják, hogy az erkölcs és a nemzetközi jog a jelenlegi gyakorlat folytatását diktálja. Mások szerint kompromisszumra kell jutni a menekültek befogadását elvető republikánusokkal. A közvélemény ugyanakkor – még a demokrata oldalon is – egyre idegesebb.

Biden csak úgy tud úrrá lenni a helyzeten, ha elutasítja a nyitott határok elvét és megígéri, hogy különbséget tesz a legális és illegális bevándorlás között. Egyben meg kell határozni, hogy mi lehet valós indok a menedék megadásához, mert olyan politika kell, amely jobban szolgálja az amerikai nép érdekeit.

 

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom