Az egykori patinás Nagykörúton most száz üres üzlethelyiség várja új gazdáját

HírKlikk 2023. november 22. 10:50 2023. nov. 22. 10:50

Tavaly novemberben Budapest belvárosának legforgalmasabb útvonalán, az egykor patinás Nagykörúton az üres vagy kiadó bolt volt a leggyakoribb üzlettípus, nagyjából minden ötödik üzlethelyiség üresen állt.

A G7 most olyan üzleteket vizsgált, amelyeknek bejárata közvetlenül a körútra nyílik, ilyenből 662 volt a Nagykörút pesti szakaszának két oldalán.

A vizsgált 662 üzlethelyiségből egy éve 129 üresen állt. Idén novemberben 11-gyel több üzlet lett, ebből 100 üzlethelység áll üresen. Így tavaly az üzletek 19,5 százaléka kongott az ürességtől, egy év alatt ez az arány 14,9 százalékra mérséklődött.

A korábbi 662 üzletből 122-ben volt valamilyen változás. A körúton majdnem minden ötödik üzlet más, mint egy évvel korábban.

A bankok, a drogériák, a nagy élelmiszerboltok, a gyógyszertárak helyzete gyakorlatilag változatlan, a köztük lévő szakaszokon jellemzően a kisboltosok mennek csődbe és próbálkoznak új üzletek nyitásával.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom