Az FBI házkutatást tartott két embernél, akiknek kapcsolatai vannak az orosz médiával

HírKlikk 2024. augusztus 22. 10:45 2024. aug. 22. 10:45

Az FBI nemrég adott ki figyelmeztetést arról, hogy az orosz kormány megpróbálja befolyásolni a novemberi amerikai elnökválasztást.

Az FBI házkutatást tartott két olyan amerikai otthonában, akiknek kapcsolataik vannak az orosz állami médiával – írja a 444 a Reuters hírére hivatkozva.

Az egyik ház Scott Ritteré, aki korábban ENSZ fegyverellenőr volt, mostanában pedig hangos kritikusa az amerikai külpolitikának, és szerződéses munkatársa a Russia Today nevű orosz állami tévének. Januárban például Groznijban járt, ahol beszédet is mondott.

A másik ház Virginiában Dimitri K. Simes tulajdona, aki Trump első, 2016-os elnöki kampányának tanácsadója volt. Ő egy heti talk show-t vezet egy másik orosz állami televíziós csatornán, a Channel One-on. A szintén állami tulajdonú Szputnyiknak elmondta, hogy úgy érzi, az FBI házkutatása „kísérlet arra, hogy megfélemlítsenek, lejárassanak, és kárt okozzanak”. Mindketten tagadják, hogy törvényt sértettek volna.

(A kiemelt képen Dimitri K. Simes.)

Forrás: 444


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom