Az MSZP jogi segítséget nyújt azoknak az újságoknak, amelyeket Tiborcz ügyvédje perrel fenyeget

HírKlikk 2019. július 31. 17:18 2019. júl. 31. 17:18

Ahogy a Hírklikk is beszámolt róla, Tiborcz István ügyvédje levelet küldött több szerkesztőségbe, amelyben felszólította a portálokat, hogy távolítsanak el minden olyan cikket, amelyben a – Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt által megalkotott és bevezetett – „Tiborcz-adó” kifejezés szerepel.

Az indoklás szerint a kifejezés sérti Tiborcz becsületéhez, jó hírnevéhez, az emberi méltóságához és a névviseléshez fűződő jogát. Ha nem tesznek eleget a kérésnek, akkor perekkel, és súlyos pénzügyi következményekkel nézhetnek szembe.

A szocialisták elnöke ma közösségi oldalán jelentette be, hogy amennyiben szükséges, jogi segítséget nyújtanak azoknak a független médiumoknak, amelyeket megpróbálnak megfélemlíteni.

"Elfogadhatatlan, hogy a hatalom és a hatalom emberei különféle eszközökkel próbálnak nyomást gyakorolni a még megmaradt, független médiumokra, hogy az általuk kellemetlennek gondolt ügyekről és az érintett szereplőkről ne eshessen szó. A konkrét esetben egy olyan fiatalemberről van szó, aki főszereplője volt az ELIOS-botránynak, aki történetesen a miniszerelnök veje, és aki az állami és önkormányzati megbízásoknak is köszönhetően néhány év alatt a 32. leggazdagabb magyarrá vált" 

- írja Tóth Bertalan a közösségi oldalán, majd hozzáteszi:

"Azt üzenem a médiumoknak: ne hagyják magukat megfélemlíteni! Ha kell, az MSZP jogi segítséget is ad, mert a sajtó- és szólásszabadság kérdésében nincs hova hátrálni."

 

 

Forrás: Hírklikk