Az oroszok háborús győzelme a NATO számára is katasztrófa lenne

HírKlikk 2023. december 11. 19:20 2023. dec. 11. 19:20

Európa nem teljesíti az Ukrajnának tett ígéretét, miközben a saját sorsa forog kockán. A kilátásba helyezett segítség a háború kezdete óta még soha nem süllyedt ennyire alacsony szintre.

Szóban persze nincs hiány, miközben Washingtonban egy trumpista kisebbség túszul ejtette a törvényhozást Kijev megsegítése ügyében, az EU-ban pedig Orbán vétója fenyeget – írta a Le Figaro.

Az unióhoz hasonlóan, mintha a NATO is elfelejtette volna, hogy a háború a határait érinti – mondja Olha Sztyefinyisina, az Európáért felelős ukrán kormánytag. Azt kéri, hogy az Egyesült Államok és Nagy-Britannia adja meg azokat a biztonsági garanciákat, amelyeket a '95-ös Budapesti Memorandumban vállalt, miután Ukrajna lemondott az atomfegyverekről. Hiszen a harc a szabadságért és a közös értékekért is folyik.

Csak éppen a kontinens fővárosaiban az egykori München, a megbékítés szelleme hatalmasodik el. Vagyis hogy legyen tűzszünet, ami csakis Moszkvának lenne jó. Az ukrán ellenoffenzíva sikertelenségét nagyrészt magyarázza, hogy a nyugati partnerek nem szállítottak elég fegyvert, és azt sem időben, ezért félő, hogy teljesen felborulnak az erőviszonyok a fronton.

De az EU megosztott és Magyarország rendre kifarol az összefogásból. Pedig a háború tanulmányozásával foglalkozó intézet, az ISW szerint, ha a Nyugat nem adja át a megfelelő hadfelszereléseket, akkor szinte bizonyos, hogy Moszkva katasztrofális következményekkel járó támadásokat kezd.

 

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom