Az újpesti momentumos polgármestert is átlépésre buzdítja a DK a helyi Fidesz szerint

HírKlikk 2020. március 9. 15:12 2020. márc. 9. 15:12

A Magyar Nemzetnek nyilatkozva, Ozsváth Kálmán, a Fidesz IV. kerületi önkormányzati képviselője kijelentette, hogy Varju László DK-alelnököt bízták meg az újpesti polgármester meggyőzésével.

A politikus annak kapcsán mondta ezt, hogy a Fidesz-közeli Újpesti Hírek című helyi kiadvány szerint, Déri Tibor momentumos polgármestert is megkörnyékezte Gyurcsány Ferenc, hogy lépjen át a Demokratikus Koalícióba. 

– A Jobbiktól elkezdve, a szocialista pártig, Gyurcsány mindenkit maga alá akar gyűrni. Ezt lehet látni Újpesten is, ahol a DK-elnök egyik helytartója, Varju László az elmúlt időszakban három MSZP-s politikust is átcsábított vagy talán kivásárolt a Demokratikus Koalícióhoz – nyilatkozta a lapnak Ozsváth.

A fideszes önkormányzati képviselő hozzátette: egy-másfél hónappal ezelőtt – információik szerint – Gyurcsány tárgyalásokat folytatott a városházán Dérivel Varju László és Trippon Norbert társaságában, ám arról nem szivárgott ki információ, hogy pontosan milyen témák voltak terítéken.

A novemberi választáson Wintermantel Zsolt fideszes polgármesterrel szemben győzött az ellenzéki összefogás jelöltjeként Déri Tibor. A választást követően, a még szocialista színekben alpolgármesteri pozíciót nyert dr. Trippon Norbert átlépett a DK-ba, ahova pár héten belül követték ős-MSZP-s frakciótársai is.

A lap megkeresésére, Déri Tibor polgármester határozottan cáfolta az átlépési szándékát, bár elismerte: amint több más ellenzéki önkormányzati vezetőt, decemberben őt is meglátogatta Gyurcsány Ferenc, akivel hosszan elbeszélgettek.

Legutóbb január végén, a győri időközi választást követően lépett ki pártjából a helyi Momentum vezetője, Hegyi Szabolcs, aki pár nap elteltével már a DK-ban találta meg a jövőjéhez szükséges elvi alapokat.