Bakondi: szolgálati titok, hogy mekkora létszámmal erősítették meg a határ védelmét

HírKlikk 2020. január 14. 21:35 2020. jan. 14. 21:35

Az Európai Unióban folytatódnak a migrációs és a jogállamisági viták – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

Bakondi György hozzátette: mindent megtesznek azért, hogy az Európai Unió szakítson eddigi, elhibázott migrációs politikájával. Bíznak benne, hogy az új bizottság majd új migrációs politikát képvisel – jegyezte meg.

Azt is elmondta, hogy hétfő éjfélig ebben az évben mintegy 1900-an próbáltak illegálisan bejutni Magyarország területére. Ilyen magas számot januárban még nem tapasztaltak – közölte, hozzátéve: arra számítanak, hogy ez a tendencia folytatódik.

Törökországban csaknem 490 ezer határsértőt fogtak el, és ebben nincsenek benne azok, akik átjutottak az ellenőrzésen. A Törökországból kiinduló tömegek a balkáni útvonal és Magyarország felé haladnak – ismertette.

A belbiztonsági főtanácsadó kérdésre válaszolva sem mondta el, hogy mekkora létszámmal erősítették meg a magyar határok védelmét, mivel az szolgálati titok. Ugyanakkor leszögezte, megfelelő létszám áll rendelkezésre, hogy a kényes helyszíneket megfelelő felügyelet alatt tartsák és fenn tudják tartani azt a szigorú és stabil belbiztonsági helyzetet, ami Magyarországot jellemzi.

Forrás: MTI/Hírklikk