Balhés, kiabálós alakulóülés Ferencvárosban

HírKlikk 2019. november 15. 07:20 2019. nov. 15. 07:20

Csütörtökön tartotta alakuló ülését a ferencvárosi képviselő testület, ahol döntöttek az alpolgármesterekről is. Baranyi Krisztina polgármester két embert jelölt, Döme Zsuzsannát külsősként, aki a Magyar Kétfarkú Kutyapárt tagja, és Reiner Roland LMP-s képviselőt, aki bent ül a testületben.

A Momentum mást, Jancsó Andreát szerette volna (ő mérkőzött meg Baranyival az előválasztáson), azonban Baranyi ezt nem támogatta, ő egy másik momentumos képviselőt, Mátyás Ferencet kérte fel, aki nem vállalta a megbízást. A Momentum nem hagyta szó nélkül, hogy nem az ő javasoltjuk a befutó, Takács Krisztián úgy kiosztotta Baranyit, hogy ahhoz a Fidesz is csak bólogatni tudott – írja az ülésről tudósító hvg.hu.

Takács azt mondta: támogatják ugyan Baranyi jelöltjeit, mert ez szolgálja Ferencváros érdekét, mert nem akarják tovább húzni az időt. Egy hónappal a választás után alakult csak meg a testület, nem tudták elkezdeni a szakmai munkát, ez sérti a ferencvárosiak érdekét – vetette Baranyi szemére csakúgy, mint néhány perccel korábban a Fidesz.

A sajtóban azzal vádolnak egyes ellenzéki pártokat, hogy benyújtották a számlát, de van, akinek be sem kell nyújtani a számlát, úgyis kifizetik őket – mondta, utalva vélhetően az LMP-s alpolgármester személyére, és a hvg.hu korábbi cikkére. Azt mondta,

füstös hátsó szobákban megtett ígéretek szolgálnak annak alapjául, hogy kiket választanak meg, többet ér a lojalitás, a hűség, mint a szakmai érvek, hogy kinek mennyi tapasztalata van.

Gyurákovics Andrea fideszes képviselő ehhez annyit tett hozzá: csak csatlakozni tud ahhoz, amit a Momentum mondott.

Az előző polgármester, Bácskai János azt kérdezte, miért pont őket akarta Baranyi alpolgármesternek, mire a polgármester azt mondta, mert ők, illetve pártjaik támogatták őt kezdettől fogva az előválasztáson is, illetve a választás után is együtt dolgoztak.

Tehát mégsem igaz, hogy itt nem haveri alapon osztogatnak posztokat – csapott le Gyurákovics, mire Baranyi emelt hangon azt válaszolta, az a gyakorlat, hogy a rokonoknak elintézik az ingyen parkolást, meg képviselők kapták meg a közpénzből felújított önkormányzati lakásokat, amiket aztán eladtak, a Fideszre jellemző.

Majd elmondta, milyen szakmai érvek miatt jelölte Dömét és Reinert. Az emelt hangért Gyurákovics megrótta a polgármestert.

Az alpolgármesterek közül először Reiner Rolandról döntött a testület titkos szavazáson. 10 igen szavazatot kapott, 1 nem és 7 tartózkodás mellett. Döme Zsuzsanna szintén 10 igen szavazattal ment át, 7 nem és 1 tartózkodás mellett.

Baranyi Krisztina az ülésen bejelentette, jövő hétre rendkívüli ülést hívott össze a parkolási rendelet módosítása érdekében. "Véget vetünk annak, hogy a Fideszhez kapcsolódó magánvállalkozók és oligarchák kezébe kerüljenek a parkolóórákba bedobott forintok."

Elmondta azt is, a Papcsák Ferenc ügyvédi irodájával kötött szerződést már felmondták.

Forrás: hvg.hu