Bangóné: Gulyás Gergely hazudott

HírKlikk 2019. február 13. 14:57 2019. feb. 13. 14:57

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter hazudott arról a vizsgálatról, amelyet a kardiológiai intézetből elbocsátott szívsebész betegének halála miatt folytattak le - mondta Bangóné Borbély Ildikó szerdai sajtótájékoztatóján. Az MSZP újból feljelentést tesz az ügyben.

Az MSZP frakcióvezető-helyettese elmondta, hosszú hivatali "tili-toli" után kapták meg decemberben a Nemzeti Népegészségügyi Központ által október 5-17. között lefolytatott vizsgálat dokumentumait.

A szocialista politikus a történteket felidézve azt mondta, tavaly Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kirúgatott egy nemzetközileg elismert kardiológust, akinek egyik betege, egy férfi ezért meghalt.

Hozzátette, Gulyás Gergely miniszter a parlament október eleji ülésén már a vizsgálat eredményét ismertette: a minisztérium nem felelős az ügyben, az orvos elbocsátása és a beteg halála nem áll összefüggésben.

A vizsgálatot végző bizottság gyakorlatilag akkor kezdte meg a működését, amikor a miniszter a parlamentben már a zárójelentést is felolvasta - mutatott rá, úgy fogalmazva: Gulyás Gergely "nem időutazó, nem látnok", nem tudhatta, mi fog szerepelni a jelentésben.

Bangóné Borbély Ildikó közölte: a jelentés szerint a kórházban előfordult, hogy a betegeket késve és nem megfelelően látták el, a betegdokumentációt pedig nem a valóságnak megfelelően vezették. A szívsebészeti osztály és a műtő sem működött megfelelően - ismertette.

Elmondta, korábbi feljelentésüket elutasította az ügyészség, most a vizsgálati jelentésre hivatkozva újra feljelentést tesznek.

Beszámolt arról is, hogy az ügyészség a rendőrségnek továbbította a néhány hete egy, a Honvédkórházban elhunyt beteg halála miatt tett feljelentésüket. A 62 éves nő késve kapott ellátást, miután egyik telephelyről a másikra szállítgatták - tette hozzá.

Forrás: MTI/Hírklikk