Baranyi: Kocsis Máté fosztogatja a rábízott kerületeket

HírKlikk 2020. május 9. 12:07 2020. máj. 9. 12:07

Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármesternek minden oka megvolt, hogy megjelenjen Pikó András oldalán a Józsefváros-kormány csatában: a IX. kerületnek is Kocsis Máté az országgyűlési képviselője, és szintén nagyon sok pénzt vettek el a kerülettől – a koronavírus elleni harccal indokolva.

A polgármester közösségi oldalán tett közzé egy videót, amelyben józsefvárosi kollégájával, Pikó Andrással együtt jelennek meg, és beszélnek a kialakult helyzetről (Pikó egyébként a saját oldalán szintén megjelentette a felvételt).

A videó melletti rövid posztban Baranyi a következőket írta:

Mindent megteszünk egy világjárvány közepén, hogy megvédjük az embereket.
Ebben a helyzetben, segítséget várunk el a körzet parlamenti képviselőitől.
Ferencváros és Józsefváros parlamenti képviselője Csárdi Antal és Kocsis Máté.
Előbbi mindent megtesz az általa képviseltekért, utóbbi fosztogatja őket.

Pikó András valamivel hosszabban értékelte a helyzetet:

Közös gondunk, hogy a kerületeink kormánypárti országgyűlési képviselője, Kocsis Máté, ahelyett, hogy támogatná a kerületi önkormányzatoknak, a lakóknak közvetlen és érdemi segítséget nyújtó munkáját, akadályozza azt. Ferencvárost 400 millió forintnyi fejlesztési forrástól szabadította meg a Fidesz frakcióvezetőjének segítségével a kormány, Józsefvárost 1 milliárd 125 milió forintnyi támogatástól. Nem államtitkári és frakcióvezetői fizetésemelésre, jachtkikötőre és sportberuházásra költöttük volna, mint a kormány, hanem például Józsefvárosban 110 önkormányzati bérlakás lakhatóvá tételére, valamint az óvodák és bölcsődék felújítására, közbiztonsági beruházásra – írta.