Bayer Zsolt vadászni indul

Németh Péter 2020. január 30. 09:30 2020. jan. 30. 09:30

Hogy mikor és hogyan indul vadászni a szélsőjobb jeles publicistája, arról nincsenek pontos információink, csak arról, hogy tagja kíván lenni egy bakonyi, Zirc közeli vadásztársaságnak.

Informátoraink arról számoltak be, hogy Kovács Zoltán kormányszóvivő, aki a nemzetközi térben erősíti a magyar kabinet hírnevét, rendkívül agilis a vadászat területén is. Kormánybiztosként felügyeli a jövő évi vadászati világkiállítást, amelyről megírtuk, hogy valójában – és hivatalosan – nem világkiállítás, ily módon ő sem birtokolhatná törvényesen a kormánybiztosi titulust. Emellett pedig a Nimród című vadászati szaklapot, magazint is immár főszerkesztőként jegyzi, és a Bakony környéki társaságok iránt is mély érdeklődést mutat. Portálunk úgy tudja, hogy három társaságban is komoly befolyást szerzett, vagy éppen azon az úton van, hogy elnökként irányítsa. Ez a három vadásztársaság mintegy 25 ezer hektáron lőhet ki vadakat – nyilván a megfelelő szabályok alapján.

Kovács, akiről nem tudjuk, mióta érez ilyen mély vonzalmat e tevékenység iránt, komoly erőket mozgósít annak érdekében, hogy meghatározó szereplője legyen a vadászatnak, ami – tekintve Semjén Zsolt ebbéli elkötelezettségét – nyilván elég könnyű utat jelent számára. Most mindenesetre jelentős összeg fölött uralkodik: a nemzetközi kiállítással kapcsolatban 5o milliárd forintot költhet el. Híreink szerint, ebből három milliárdot már oda is ígért különböző vadásztársaságoknak – még tavaly december táján.

Az állami pénz nyilván komoly ajánló levél lehet Kovács számára – már persze akkor, ha valahol mélyebb kapcsolatokra törekszik.  A közpénz ígérete és igézete feltétlenül segít abban, hogy egyéb céljait is elérje. Így például azt, hogy ajánlására Bayer Zsoltot bevegyék a társaságok egyikébe. A Hírklikk úgy tudja, hogy a fenyőfői csapat lenne, ide protezsálta be Kovács Bayert. A tagságról március 1-jéig döntenek véglegesen; de ahhoz, hogy ez megtörténjen, Bayernek be kell fizetnie a belépődíjat, amely információink szerint, ötmillió forint lenne.

Forrásunk arról is beszámolt, hogy Kovács Zoltán – talán az állami pénz juttatásának jutalmaként – azt kérte a tagoktól, hogy tekintsenek el Bayer esetében az összeg befizetésétől, de a társaság végül ezt elutasította és hárommillió forintban határozta meg azt a kedvezményes árat, amelynek fejében befogadja az újságírót.