Bemutatkozott a Seychelles szigeteki magyar nagykövet

HírKlikk 2021. április 7. 20:00 2021. ápr. 7. 20:00

Mészáros Zsolt nagykövet kedden átnyújtotta megbízó levelét Wavel Ramkalawannak, a Seychelles szigetek elnökének – jelentette a Seychelles News Agency.

A magyar nagykövet szavait idézve, a Seychelles News Agency tudósítása kiemeli, hogy Mészáros szerint a két ország újjáéleszti kapcsolatait. Mindenekelőtt a halászat és a mezőgazdaság terén szándékozik együttműködni, illetve, hogy Magyarország elősegítheti a szigetek tejjel való ellátását .

A nagykövet hozzátette, hogy éppen beindult egy magyar ösztöndíj-program, amelynek keretében tíz Seychelles-szigeteki diák tanulhat majd bármely szakon Magyarországon. Azt is elmondta: tejhiányt tapasztalt, és ennek enyhítésére igen jól jöhetnek a magyarországi technológiák, amelyeknél nincs szükség a tehenek tartásához nagy területre.

A halászat területén a híradás szerint az édesvízi halak, főként a Magyarországon is keresett tilápia tenyésztéséről van szó. A nagykövet együttműködést helyezett kilátásba az informatikai és kommunikációs technológia, és mindenekelőtt a kiberbiztonság terén. 

Az új nagykövet székhelye Kenyában, Nairobiban van.

Forrás: Hírklikk