Beoltották a kalocsai érseket is, amerikai vakcina jutott neki

HírKlikk 2021. február 26. 13:55 2021. feb. 26. 13:55

Dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke már elmondhatja magáról: túl van a koronavírus elleni oltáson. A napokban arról adott számot, milyen tapasztalatokat szerzett.

– Alig vártam, hogy megkapjam. A Pfizer oltóanyagát juttatták be a szervezetembe – mondta a baon.hu-nak. Bár az érsek amerikai vakcinát kapott, megjegyezte, bármelyiket elfogadta volna, származási helyétől és gyártójától függetlenül.

Megbízom a magyar egészségügyi szakemberek véleményében. Ez persze még csak a kezdet. Kívánom mindenkinek, hogy minél előbb kapja meg az oltást – hangsúlyozta.

Arra is választ adott, mikor kerül sor az oltásra jelentkező többi egyházi dolgozóra és az egyházi iskolákban dolgozó pedagógusokra.

– Ez nem tőlem, hanem az oltási rendtől függ. Még az orvosok sem tudják megmondani. Ami engem illet, időben jelentkeztem, és kivártam a soromat. Betöltöttem a hetvenedik életévemet és betegségeim is vannak. Három idős, nyolcvan év feletti paptársam kapta meg velem együtt a szérumot. A szabályokat betartva, türelemmel várakozni még mindig jobb, mint kórházban feküdni, lélegeztetőgépen.

Forrás: baon.hu