Berki Zsolt szerint Orbán Viktor kérte, hogy Bajnait belekeverjék a Városháza-ügybe

HírKlikk 2023. június 3. 16:45 2023. jún. 3. 16:45

Orbán Viktor kérése volt, hogy Bajnai Gordon is részese legyen a Városháza-ügy néven ismertté vált botránynak – állította kihallgatásán Berki Zsolt.

Berki elmondta, hogy Gansperger Gyula erőltette, hogy vonják be a projektbe Bajnait, és bár ő nem értette, miért van erre szükség, az üzletembert azt mondta, hogy „Viktor a lelkére kötötte” – írja a hvg360.

Berki szerint Gansperger arról győzködte, hogy a projektet Orbán odaígérte az oroszoknak, a kormányfőnél pedig nem lehet hibázni, mert aki hibázik, az megy a kukába.

A bonyolult, fordulatos Városháza-ügyben titkos felvételek, orosz befektetők, városházi munkatársak és Fidesz-közeli üzletember is feltűntek, lényege azt volt, hogy a Főpolgármesteri Hivatal a Városháza értékesítését tervezi. Később kiderült, hogy az épület nem eladó, igaz, korábban az ingatlan hasznosításakor felmerült az eladás lehetősége. 

Gansperger Gyula az első Orbán-kormány idején irányította a privatizációt. A felvételek szerint ő hívta meg Bajnai Gordon, egykori miniszterelnököt arra a beszélgetésre, amelyen a Városháza eladásáról volt szó. Gansperger pedig azt állította, olyan befektetőket képvisel, akiket érdekel az ingatlan. 

Berki Zsolt neve több korábbi fővárosi ingatlan értékesítése kapcsán felmerült, a Városháza-ügy kapcsán állítólag jutalékért cserébe segített volna nyélbe ütni az épület eladását.

A felvételek nyilvánosságra kerülésekor Bajnai azt nyilatkozta: titkosszolgálati módszerrel húzták csőbe, hogy egy karaktergyilkos kampányt építsenek fel a Városháza eladására. 

Forrás: hvg.hu