Besokalltak a lengyelek az EU menekültpolitikájára

HírKlikk 2024. október 14. 17:20 2024. okt. 14. 17:20

Lengyelország arra készül, hogy átmenetileg megszigorítsa a menedékjog alkalmazását, mert így akarja visszaszorítani az illegális migrációt. A lépés csupán néhány héttel követi azt, hogy a németek az összes határon visszaállították az ellenőrzést.

Az előzmények közé tartozik az is, hogy Varsó pár évvel ezelőtt az orosz és a belarusz elnököt gyanúsította meg a migránsválság kirobbantásával a keleti határon. Tusk most közölte: az EU valószínűleg berzenkedni fog, de nem érdekli, mert nem fogadnak el és nem alkalmaznak olyan elvet, amely bizonyosan ellentétes az ország biztonságával. Ez már a sokadik eset, hogy valamely tagország szembefordul a közösen elhatározott, új menedékpolitikával – emlékeztet a Bloomberg hírügynökség.

A minap Magyarország és Hollandia jelentette be, hogy mentességet kíván elérni az egyezség hatálya alól.

A lengyelek határkerítést hoztak létre keleten, és jelentős erősítéseket vezényeltek a határtérségbe, aminek eredményeként lényegesen visszaesett az illegális határátlépők száma.

(A cikk csak előfizetők számára olvasható.)

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom