Bírálják Webert, amiért együtt szavazott a Fidesszel és az AfD-vel

HírKlikk 2024. október 11. 18:30 2024. okt. 11. 18:30

Több uniós pártcsalád azzal vádolja a Néppárt elnökét, hogy lepaktált két szélsőséges frakcióval is, annak ellenére, hogy két napja igencsak nekiment Orbán Viktornak. Weber az illetékes bizottságban többször is együtt voksolt a Fidesszel, illetve az AfD-vel, és ezzel gyakorlatilag lebontotta a szélsőségesekkel szemben emelt tűzfalat. 

A Der Spiegel szerint ez azért gond, mert így csak kevéssé lehet sakkozni a tisztségekkel, illetve a jelöltekkel. A szocialisták nevében Iratxe Garcia kijelentette, hogy ebből még nagy gondok lesznek az egész jóváhagyási folyamat során, a zöld képviselőcsoport első embere, Terry Reintke pedig azt fejtegette, hogy a bajor politikus gyengíti a politikai közepet, illetve az Európa-barát tábort.

A leghatározottabb álláspontot Martin Schirdevan fogalmazta meg a Baloldaltól, hangsúlyozva, hogy Weber odahaza szívesen alakítja a tisztességes jobboldalit, ám közben nyíltan és gátlástalanul összeáll a szélsőjobbal Strasbourgban. 

(A Der Spiege cikke csak előfizetők számára olvasható.)



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom