Bolsonaro feleségének is pozitív lett a koronavírus-tesztje

HírKlikk 2020. július 31. 13:50 2020. júl. 31. 13:50

Pozitív lett a brazil elnök, Jair Bolsonaro feleségének koronavírus-tesztje csütörtökön, öt nappal az után, hogy az államfő bejelentette, kigyógyult a vírus okozta Covid-19 betegségből.

A brazil tájékoztatási minisztérium közlése szerint, a first lady, Michelle Bolsonaro jól van, és a pozitív teszt után követni fogja az előírt protokollt – írja a dpa hírügynökség.

Jair Bolsonarónál július 7-én diagnosztizálták a fertőzést, és a múlt szombaton jelentette be, hogy negatív lett a koronavírus-tesztje. Bolsonaro két hetet karanténban töltött az elnöki palotában. Szerdán 38 éves feleségével együtt részt vett egy rendezvényen, és mindketten védőmaszkot viseltek. Csütörtökön azonban Bolsonaro már védőmaszk nélkül jelent meg a tömeg előtt Piaui államban.

A 210 milliós Brazília a világjárvány egyik fő gócpontja, a koronavírussal fertőzöttek számát illetően a második az Egyesült Államok után. A fertőzöttek száma szerdára átlépte a 2,55 milliót, és 90 134-en haltak meg – a baltimore-i Johns Hopkins egyetem összesítése szerint. Szerdán újabb napi rekord dőlt meg mind a fertőzöttek, mind a halottak számában, ennek ellenére, a kormány aznap engedélyezte a külföldi turisták beutazását az országba légi úton. Brazília korábban nyitotta meg légi határait a külföldi turisták előtt, mint bármely más térségbeli ország, ahol a járványhelyzet kedvezőbb.

Jair Bolsonaro hónapokig megkérdőjelezte a járvány súlyosságát, „kisebb influenzának" titulálva a betegséget, és a gazdasági újranyitást szorgalmazta a szövetségi tagállamok kormányai által életbe léptetett és a járvány megfékezését szolgáló kijárási korlátozásokkal szemben.

Forrás: MTI