Borókai Gábor lánya ezúttal Áder alapítványától kapott megbízást

Zutyu 2021. június 14. 08:25 2021. jún. 14. 08:25

A Heti Válasz egykori főszerkesztőjének lánya az MNB alapítványai után, az államfő klímavédelmi alapítványánál nyert el egy 280 milliós közbeszerzést.

Reklámtervezési és szervezési, public relations, nyomdai kivitelezési, grafikai tervezési és rendezvényszervezési szolgáltatások megvalósítására szerződőtt a Kékbolygó Klímavédelmi Alapítvány az Akció Reklámügynökséggel – derült ki az uniós közbeszerzési értesítőből.

Az alapítványt Áder János köztársasági elnök alapította és megvan a busás jutalom azért, mert elődjéhez, Schmitt Pálhoz hasonlóan, Áder minden, a Fidesz hatalomgyakorlása szempontjából fontos törvényt kérdés nélkül aláír, hiszen évente állami milliárdok landolnak a szervezetnél. Tavaly például 5 milliárd forintot kapott céljai megvalósítására a kormánytól. És hogy mit csinál az alapítvány? Jellemzően konferenciákat szervez, illetve létrehoztak egy céget is, a  Kékbolygó Klímavédelmi Befektetési Zrt.-, ami a fenntarthatóság fejlesztésével foglalkozik.

A közbeszerzés nyertese, az Akció Reklámügynökség kft pedig Borókai Flóra cége, ő pedig nem más, mint Borókai Gábor, az első Orbán-kormány szóvivőjének, és az azóta beszántott Heti Válasznak volt főszerkesztőjének lánya. A cégnek nem ez az első közpénzes melója: korábban a Magyar Nemzeti Bank alapítványai szerződtek több százmilliós tételben a céggel, jellemzően akkor is rendezvényszervezési feladatokra. A cég bevételei szempontjából egyébként nagy jelentőségű ez a 280 milliós tétel, hiszen az utóbbi években egyszer sem haladta meg az éves bevételét ez a mostani megbízási összeg: 100 és 200 millió forint közt mozgott a társaság éves árbevétele.