Börtönőrök is segítik a védekezést Körmendnél

HírKlikk 2024. június 11. 12:00 2024. jún. 11. 12:00

A büntetés-végrehajtási szervezet is segít az árvízi védekezésben Körmendnél, a Vas vármegyei területi védelmi bizottság kérésére negyven dolgozójuk homokzsákokkal erősíti a gátat – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) az MTI-vel kedden.

Makula György ezredes, a kommunikációs főosztály vezetője elmondta: a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön, továbbá a Veszprém, a Győr-Moson-Sopron és a Zala vármegyei büntetés-végrehajtási intézet állományába tartozó bv-s dolgozók hétfő óta Körmenden segítik a védekezést.

A büntetés-végrehajtás dolgozói a Büdös-ároknál kialakított deponálónál kezdték a munkát: homokzsákokat töltöttek, majd pakoltak teherautókra – tette hozzá.

Elmondta azt is, a büntetés-végrehajtás emellett a vármegyei kormányhivatal árvízi védekezésre jelentkező munkatársainak szállításával segít.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom