Bősz Anett lehetővé tenné az örökbefogadást a meleg párok számára

HírKlikk 2019. november 12. 10:40 2019. nov. 12. 10:40

Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője a harmadik alkalommal elindított jogtudatosság hónapjának második hetében a meleg közösséget ért sorozatos jogsértésekre hívta fel a figyelmet.

A Liberálisok politikusa szerint ugyanis hiába egyenlő a törvény előtt minden ember, a való életben az LMBTQI-közösség tagjai naponta válnak hátrányos megkülönböztetés áldozataivá a munkaerőpiacon, az oktatásban vagy szabadidős tevékenységek során. Bősz Anett kormányzati honlapokon is talált olyan statisztikai adatokat, amelyek alátámasztják a meleg közösséget ért folyamatos diszkriminációt.

A közösség körében végzett felmérések szerint az LMBTQI-csoport tagjainak 65 százalékát érte már valamilyen hátrányos megkülönböztetés, megaláztatás, zaklatás vagy társadalmi kirekesztés, többségüket szexuális irányultsága miatt.

A Liberálisok képviselője szerint az állami esélyegyenlőségi politikának kötelessége lenne ez ellen fellépni, az Orbán-kormány azonban nemhogy enyhítené a kisebbségi csoportot ért joghátrányokat, de a legmagasabb rendű törvény által szabályozza a meleg közösséget ért egyik legsúlyosabb jogsértést: a házasság és az örökbefogadás tiltását.

Bősz Anett ezért törvénymódosító javaslatot nyújt be a Parlamentnek, amely eltörölné az Alaptörvény melegházasság tiltására vonatkozó részét.

Forrás: MTI-OS