Budai Gyula szerint Botka László „lefizethette" a bírókat

HírKlikk 2020. január 26. 08:04 2020. jan. 26. 08:04

A Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában, a Szeviép-ügyben a Szegedi Törvényszéken másodfokon született felmentő ítélettel összefüggésben, Budai Gyula azt mondta: ez az egész Botka László szegedi polgármester és a helyi önkormányzat korrupciós ügye.

A Fidesz országgyűlési képviselője szerint, sajtóhírek alapján nyilvánvalóvá vált, hogy a másodfokon felmentő ítéletet hozó egyik bíró családi cége egymilliárdos megrendelést kapott a szegedi önkormányzattól. A másik bíró pedig áron alul jutott egy szegedi belvárosi, száz négyzetméteres ingatlanhoz – részletezte.

Budai Gyula szerint, ezek egyértelmű dolgok, és az ember elkezd „kombinálni", mi az oka, hogy felmentették a Szeviép-ügy vádlottjait, akik közel 30 milliárd forintos megrendelést kaptak a szegedi önkormányzattól és több mint 500 kisvállalkozót nem fizettek ki.

Hozzátette: ez korrupciógyanús döntés volt. Úgy fogalmazott:

 „teljesen egyértelmű, hogy Botka László és a szegedi önkormányzat egyes szegedi bírókat különböző juttatásokkal befolyásol és a befolyásolás következtében születhetett ez a másodfokú döntés".

Kitért arra, hogy az Országos Bírósági Hivatal vizsgálata is hasonló megállapításra jutott, és ezektől a bíróktól már megvontak egyes jogköröket.