Büntetésből vetkőztetett kisiskolásokat egy szabolcsi általános iskola tanára

HírKlikk 2024. szeptember 19. 19:40 2024. szept. 19. 19:40

Vetkőztetéssel büntetett egy általános iskolai tanár Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében. A nyírmeggyesi pedagógus az egyik esetben azért szégyenítette meg a diákokat, mert az aulában szaladgáltak. A szülők a történtekről csak nyáron értesültek, az ügyben feljelentést tettek. A pedagógus azóta is az intézményben tanít.

Felháborodott szülők keresték meg az ATV Híradót azzal, ami történik egy nyírmeggyesi általános iskolában történik. A nyáron derült ki az a büntetési módszer, amit a szülők alig akartak elhinni. A beszámolók szerint, az egyik tanár büntetésből a táblához hívja, majd levetkőzteti a gyerekeket.

Van olyan diák, aki félve a megszégyenítéstől, már másik intézménybe jár. A szülők jelentették az esetet az iskola vezetőségénél, viszont a pedagógus azóta is ott tanít. Az egyik megszégyenített diáknak azért kellett alsónadrágra vetkőznie, mert futkároztak az aulában. A gyerekek a történteket sokáig el sem merték mesélni.

A gyerekek csak azután merték elmesélni a történteket szüleiknek, miután hallották, hogy a felnőttek hasonló esetekről beszélnek egymás között. Az egyik megbüntetett diák anyukájának elmondása szerint kislányán csak a bugyi maradhatott.

"Szégyellte magát, hogy le kell vetkőznie és le kellett venni a kis pólóját, és pont akkor nem volt rajta top, mikor ez megtörtént" – mesélte az anyuka.

Az anyuka azóta másik iskolába járatja lányát, „mert nem tartottam biztonságosnak azt, hogy a mai napig ugyanúgy tanít, mert abszolút nem jól viselkedett a gyerekekkel” – magyarázta.

A szülők az ügyben feljelentést tettek, a rendőrségen kihallgatták őket. A szülők abban bíznak, hogy a gyerekeket többet nem fogja tanítani az oktató. Adorján Béla, a Jobbik környéken élő elnöke elmondása szerint gyakorló pedagógusként napi szinten találkozott gyerekcsínyekkel, de ezért sosem szabad szégyenbe hozni őket.

"A nyilvános megszégyenítés az egy olyan súlyú kérdés, ami nem férhet bele még a nagy általánosságban vett társadalomba, nemhogy egy általános iskolába. A megfogalmazott vád olyan súlyú, hogy én azt feltételezem, hogy a vádlók tisztában vannak azzal, hogy egy ilyen megfogalmazás milyen következményekkel járhat, ha és amennyiben ez nem igaz" – nyilatkozta a politikus.

Az ATV stábja kereste az iskola igazgatóját, aki nem akart nyilatkozni. A tankerület vezetője pedig nem ért rá az üggyel foglalkozni, mert megbeszélésen volt.

Forrás: atv.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom