Cigicsikkeket szedtek Örsi Gergelyék

HírKlikk 2024. október 19. 19:30 2024. okt. 19. 19:30

Együtt a csikkmentes környezetért – önkéntesekkel közösen tisztítottuk meg a Fény Utca és Lövőház utca új zöldsávjait az eldobált csikkektől – írta Facebook-oldalán Örsi Gergely a főváros II. kerületének polgármestere.

Az új zöldsávokat külön kerítés védi, kapott a környék két plusz kukát, közel a dohánybolthoz, és rendszeres a városrendészek jelenléte, és mégis, rengetegen pöckölik ide a csikket – hívta fel a problémára a figyelmet Örsi Gergely közösségi oldalán.

Az akciónak a figyelemfelhívás volt a célja, ezt a takarítást gyakorlatilag hetente kell elvégezni, mert gyorsan újra termelődik a rengeteg eldobált csikk. Az újra termelődés üteméből jól látszik, hogy változásra van szükség – fogalmazott a II. kerület polgármestere. 

Változtatniuk kell azoknak, akik hajlamosabbak eldobni a csikkeket. Nekik igyekeznek segíteni, ugyanis a Füstmentes.hu-val közösen 10 darab plusz nagy csikkgyűjtőt helyeztek ki forgalmas dohányboltok környezetében, illetve 5000 darab egyéni gyűjtőt fognak kiosztani dohányosoknak, így, ha nincs a közelben kuka, a zárható gyűjtőben elvihető a csikk a legközelebbi szemeteshez.

Örsi Gergely szerint változnia kell a jogszabályi környezetnek is, hiszen jelenleg rendkívül körülményes a szankcionálás, így pedig sajnos vannak esetek, amikor a legjobb szándék mellett is nehézségekbe ütközik, hogy bizonyos felhasználókat meggyőzzünk a felelős cselekvésről. Sajnos erről a jelenségről árulkodott az a sok maréknyi csikk, amit egy kuka másfél méteres környezetében szedtünk össze.

A kerület első embere arra kérte a fogyasztókat, hogy a csikket ne el, hanem kidobják!

 

Forrás: Facebook


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom