Csak múlt héten 13 millióért hirdetett a kormány a Facebookon

Zutyu 2020. november 25. 12:53 2020. nov. 25. 12:53

A legtöbb facebookos hirdetésben Orbán Viktor videóit tolják.

Vasárnapig összesen 217 millió 188 ezer 188 forintot költött a kormány Facebook hirdetésekre – derül ki a Facebook hirdetéstárából. A kabinet oldalát 2019. márciusában hozták létre, de a Facebook adatai alapján, csak a koronavírus járvány elején, vagyis idén márciusban kezdtek pénzért hirdetni. Ez azt jelenti, hogy március és november közt átlagosan havonta több mint 27 milliót költöttek. 

Március óta összesen tizennyolc, a Facebookon közzétett videós tartalmat hirdettek, ezek közül tízenegyben Orbán Viktor miniszterelnök volt a főszereplő, hétben pedig Győrfi Pál mentőszóvivő. Múlt héten mindössze két videót futtatott a kormányzati közösségi oldal, Orbán Viktor közrádiós nyilatkozatát arról, hogy minden élet számít, illetve az újabb korlátozó intézkedéseket ismertető Győrfi Pál mentőszóvívőét. 

Fizetett hirdetésként reklámozta a kormány oldala azt a videót is, amin Orbán Viktor miniszterelnök bejelenti, hogy kutyasétáltatás miatt este nyolc után is ki lehet menni az utcára. Miután idén szinte csak Orbán Viktor videóit reklámozta pénzért a kormány, ezért már nem olyan meglepő, hogy a kormányfő oldala viszont egyetlen fillért sem költött facebookos hirdetésekre. 

Érdekesség még, hogy a Népszava október 30-án arról írt, hogy addig a kormány költése 161,2 millió forint volt, vagyis ez alapján, november hónapban, 21-éig 57 millió mehetett el a Facebookon hirdetésekre.