Csányi Sándor szerint Magyarországon nincsenek oligarchák

HírKlikk 2019. december 18. 14:14 2019. dec. 18. 14:14

A Fidesz soha nem kért támogatást az OTP-től – erről is beszélt Csányi Sándor a HVG karácsonyi számában megjelenő interjújában.

„Arra soha nem kellett nemet mondanom, hogy az OTP adjon akár egy fillér támogatást is a Fidesznek, vagy hitelt bárkinek, mert nem volt ilyen kérés” – mondta Csányi Sándor bankvezér a HVG-nek adott interjújában. Arra a kérdésre, hogy bosszantja-e az oligarchák villámgyors gazdagodása, azt felelte:

 

Az oligarcha szót mindenki rosszul használja. Az valójában olyan gazdag embert jelent, aki képes befolyásolni a politikát. Mondjon nekem egy embert Magyarországon, aki képes befolyásolni Orbán Viktort vagy a Fideszt!

2020-ban Csányi szerint lassú korrekció lesz az ingatlanpiacon, drámai változás nem. Sokakat rosszul érintő mértékű kamatemelést sem vár, azonban szerinte az, hogy gazdaságunk teljesítménye túlságosan ki van téve az autóiparnak, még okozhat problémákat.

Csányi arról is beszélt az interjúban, hogy nem lepte meg az önkormányzati választás eredménye, a CEU vagy az MTA ügyéről pedig azért nem akart megszólalni, mert „nem használt volna a bank érdekének, ha ilyen háborúkban elmondom a véleményemet”.

Forrás: HVG