Csepelen folytathatná az oktatást a kilakoltatott soroksári gimnázium

HírKlikk 2023. szeptember 16. 19:25 2023. szept. 16. 19:25

A gyerekeket nagyon megviseli a bizonytalanság. Az átjelentkezést pedig nehezíti, hogy a diákok összes hivatalos irata a lezárt iskola épületében van, ahová egyelőre nem mehet be senki.

Egy használaton kívüli csepeli iskola épületébe költözhetne a kilakoltatott soroksári Qualitas Gimnázium – erről az érintett szülők beszéltek az atv híradónak.

A tanköteles gyerekek szülei ugyan kaptak egy hivatalos levelet a kormányhivataltól, amelyben nágy pesti, illetve öt budai iskolát ajánlanak, ahol befogadnák a diákokat, de a 16 évnél idősebbek viszont semmilyen tájékoztatást nem kaptak.

A csepeli iskola viszont üres – állítólag ez az épület szóba került, hogy átköltözhetne az iskola ide.

A csatornának egy tanár annyit mondott, úgy tudják, pénteken tárgyalt az igazgató a kormányhivatallal, de a vezetőség a tanári karral sem kommunikál.

Több szülő felszólító levelet küldene a végrehajtó irodának, hogy tegye lehetővé, hogy elvigyék a diákok iratait. Keddre ugyanakkor bejárást szerveznek a csepeli iskola épületébe.

Teljesen abszurd, szinte már tragikomikus, hogy azon az őszön, amikor minden attól zeng, milyen rossz minőségű a magyar oktatás, még hozzájön egy olyan ügy is, mint soroksári Qualitas Gimnáziumé – nyilatkozta a Hírklikknek Zeller Judit, a TASZ jogásza, a tartozás miatt elárverezett gimnázium kapcsán.

A héten, 12 nappal a tanév kezdete után, egyszer csak megjelent a végrehajtó a soroksári gimnáziumban, és mindenkit, tanárt, diákot kizavart azzal, hogy már másé az épület. Magyar György ügyvéd viszont arra is felhívta a figyelmet, hogy a végrehajtó tevékenysége nem jogsértő, noha első ránézésre a közvélemény automatikusan az iskola mellé áll, és brutálisnak minősíti a végrehajtó eljárását. 

Forrás: ATV/Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom