Cser-Palkovics András: Parragh úr elefántként szeretné letarolni az önkormányzatokat

HírKlikk 2020. november 17. 15:45 2020. nov. 17. 15:45

A székesfehérvári polgármester szerint, Parragh László javaslata teljesen ellehetetleníti az önkormányzatokat.

„Kérem, hagyja már békén a vállalkozások környezetét és a munkavállalóik életminőségét biztosító településeket! Kicsit hosszabban: értékelhető a szándék, hogy könnyítsenek a vállalkozások terhein, az pedig biztos, hogy a cégek terheit semmilyen iparűzési adóemeléssel nem szabad növelni a jelenlegi helyzetben” – írta Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere Facebook-oldalán reagálva a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökének terveire.

Parragh kedden interjút adott a Magyar Nemzetnek, amiben az iparűzési adó befagyasztásának terveit védte, illetve tovább is ment. Szerinte szüksége van még egy lépésre.

„Javasoljuk emellett a kormánynak a további, önkormányzati hatáskörbe tartozó adónemek mértékének befagyasztását” – mondta Parragh.

„A kamara és Parragh úr azonban porcelánbolti elefántként szeretné letarolni az önkormányzati szektort, az iparűzési adó felfüggesztésének javaslata teljesen ellehetetlenítené a településeket és óriási károkat okozna mindazoknak, akik számára az önkormányzatok munkája a létminőség fontos része, tehát gyakorlatilag az összes magyar polgárnak, de a fehérváriaknak biztosan. Mindezt miért? Egy szakmailag is rossz, bár látványos javaslatért” – értékeli Cser-Palkovics a kamara elnökének terveit.

„Felmerül tehát a kérdés: kiknek is szeretne valójában kedvezni a kamara? Mert az biztos, hogy a vállalkozásokon és azok munkavállalóin nem fog segíteni, ha a települések bezárják a bölcsődéket, óvodákat, színházakat, leállítják az autóbuszokat, megszűnik a helyi közösségi közlekedés, befagynak a helyi vállalkozóknak is munkát adó lokális fejlesztések, felújítások, nem szedik a szemetet, nem rendezik a közterületeket. Nem fogja segíteni a vállalkozásokat az sem, ha a települések leállítják az oktatási programjaikat, nem támogatják a kórházakat, az egyetemeket, a sportegyesületeket, megszüntetik a szociális támogatásokat, és a puszta felszínen maradás érdekében, durván megadóztatják a magánszemélyeket, tehát a munkavállalókat” – fogalmaz a polgármester.

„Tisztelt kamarai tagok, gazdasági szereplők! Az Önök elnökének iparűzési, önkormányzati adókra tett javaslata az általam fent leírtakat fogja jelenteni a települések döntő többségének életében. Az Önök adóforintjait ugyanis ezekre a területekre költjük, az Önök és munkavállalóik életminőségére, környezetére és jövőjére. Nyomatékkal kérem tehát: gondolják meg alaposan, milyen javaslatot tesznek. Főleg, hogy ezt egy olyan évben tennék, amikor a települések adóbevétele a járványhelyzetből fakadó gazdasági visszaesés miatt, már drasztikusan csökkent. Ezzel a kihívással is megbirkózunk még, de csengjen ismerősen a mondás: „ne tetézd, ne tetézd!”” – fogalmaz a fideszes politikus.

Forrás: Facebook