Demeter Szilárd: a jó munkát megfizetik

HírKlikk 2020. augusztus 6. 19:59 2020. aug. 6. 19:59

A Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) 6,6 millió forintot fizet idén a Doutdes Bt.-nek stratégiai tanácsadó tevékenységért. 

A 444 adta hírül, hogy Doutdes Bt.-ben beltagként szerepel az a Megadja Gábor, aki Demeter Szilárd PIM-főigazgató zenekari társa és barátja, valamint a Századvég elemzője.

„Megadja Gábor barátom gyakorlatilag a főigazgatói pályafutásom kezdetétől tanácsokat ad nekem – reagált a tanácsadói szerződésről szóló cikk megjelenése után Demeter Szilárd a Facebook-oldalán. Azért választotta többek közt, mert „az egyik legokosabb ember, akit megismertem, széles körű műveltséggel, olvasott és olvas a mai napig", "nem foglya egyetlen elit kulturális érdekkörnek sem, tud kívülről nézni, illetve „lát a pályán". „Ezért fizetést kap, naná, a jó munkát megfizetik" – írta a PIM-főigazgató.

Megadja Gábor korábban már többször jelent meg a médiában jobboldali megmondóemberként. 2019 elején az Echo TV egyik fő arca volt a Századvég elemzője, de egy adásban Jakab Pétert, a Jobbik elnökét le „jákobpéterezte" és ezt követően levették a műsorról.

A PIM-es Hajónapló című műsorból pedig azért kellett távoznia társaival együtt, mert egyik megmondótársa a magyarországi németek elhurcolásának emléknapján németek kiirtásával viccelődött. Megadja mindkét eset után bocsánatot kért, és az utóbbit követően így tett Demeter is.

Forrás: 444.hu