Drónpilótává képezték a somogyi polgárőröket

HírKlikk 2023. szeptember 27. 06:30 2023. szept. 27. 06:30

Drónpilóta oktatást és kezelői vizsgát tartott szombaton a somogyi polgárőrszövetség. Tíz egyesületből összesen huszonheten vettek részt a képzésen.

–  A balatonlellei, a kaposfői, a siófoki és a somi tagtársakon kívül a tabi és az andocsi csapatunktól is érkeztek résztvevők – mondta a sonline.hu-nak Poór Gyula, a vármegyei polgárőr szövetség elnöke. – Mindannyian az úgynevezett A1-es kategóriába tartozó, külterületen, legfeljebb 140 méter magasságig emelkedő, kamerával felszerelt drónt használhatnak bűnmegelőzési és környezetvédelmi feladatoknál. Ez az eszköz szerintem nagyon hasznos, jelentősen megkönnyíti a kollégák munkáját, mivel adott idő alatt jóval nagyobb területet lehet átvizsgálni, mint személyesen. Felülről mindent jobban lehet látni, mint szemmagasságban.

A somogyi polgárőr egyesületeknek tíz drónja van. Az elmúlt időszakban három eltűnt személy felkutatásában segítettek a rendőrségnek és a légi berendezéseket gyakran használják külterületi ellenőrzésre, így a parlagfüves területek kiszűrésére. Poór Gyula azt mondta: eddig 18 vizsgázott drónpilótájuk volt, a sikeres szombati vizsga után már 45-en vannak. 

Forrás: sonline.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom