Egy ausztrál férfi 18 napig bolyongott a pusztában mire rátaláltak

HírKlikk 2021. január 24. 20:42 2021. jan. 24. 20:42

Az 58 éves férfi autóval indult útnak, de elakadt egy földúton.

BBC arról számol be, hogy 18 nappal az eltűnése után találták meg az 58 éves Robert Webert Ausztráliában, Queensland szövetségi állam Kilkivan nevű kisvárosától nem messze. Weber január 6-án indult el autóval a kutyája társaságában egy kilkivani hotelből, de a várostól nem messze elakadt egy földúton.

A férfi három napig az autójában volt, de amikor elfogyott az ivóvize, akkor úgy döntött, hogy gyalog próbál meg eljutni lakott területre. A terve nem sikerült, mert eltévedt, de talált egy gátrendszert, amihez közel maradva, biztosítani tudta az ivóvizét.

A megtalálása érdekében indított keresőakció napokig nem hozott sikert, így a hatóságok a helyi farmereket is felkérték, nézzék át a földjeiket. Végül vasárnap találta meg Webert egy gazdálkodó és a felesége, mikor a legelőiket nézték át.

Weber egy fa alatt ült, mindössze három kilométerre onnan, ahol az autóját megtalálták, és integetett nekik. A rendőrség szerint Weber a gát által körbezárt tározó vizét itta, és gombákat fogyasztott, így maradt életben.

A rendőrség szerint a férfi ugyan „ki volt téve az elemeknek”, de egyébként jól van. Kutyája egyelőre nem lett meg.