Egy falusi fickó Európa és a magyarok ellen

Föld S. Péter 2019. április 23. 05:25 2019. ápr. 23. 05:25

Elmondták már sokan és sokszor: Magyarországnak nem jó, hogy Orbán Viktor a miniszterelnöke.

Ezt most megint megismételjük: ennek a falusi fickónak (ő nevezte így magát február végén a Kossuth rádióban) távoznia kell a hivatalából. Nem csak azért, amit már régen tudunk róla és társairól: hogy szétlopták az országot, lerombolták a jogállamot, padlóra küldték az egészségügyet, az oktatást. Romlott a versenyképességünk, megvetett, lesajnált páriái lettünk a világnak.

Úgy uralkodik az országunkon, mint egy király: a hozzá hű nagyurak között szétosztotta az országot, csókosok kapták a zsíros falatokat, miközben a nép nagy részének még szerény alamizsnának sem nevezhető moslék jutott. Épp csak annyi, hogy ne haljanak éhen. Ennyi ember utoljára Horthy kormányzása idején éhezett és fázott Magyarországon, ekkora nyomor utoljára a múlt század húszas-harmincas éveiben volt.

Régóta tudjuk és mondjuk, hogy Orbán és társulata megmásítja a múltat, elhazudja a jelent, ellopja a jövőt. Most azonban van más is. Jelesül az, hogy kiderült: Magyarország miniszterelnöke utálja az Európai Uniót. Zavarja őt, hogy ott a döntések nem vezényszóra, hanem demokratikusan születnek. Nem tárgyalni jár Brüsszelbe, hanem hadakozni. Nem megegyezni akar, hanem ellenkezni.

Magyarország miniszterelnöke azt teszi Európával, mint az egyszeri hülyegyerek a számára túl bonyolult játékkal: hanem érti, elrontja. Brüsszelt gyarmatosítónak tartja, amelyet sötét háttérhatalmak irányítanak. Ezzel szemben a magyar emberek többsége – a felmérések ezt mutatják – minden gond és nehézség ellenére az Európai Unió híve. A magyar emberek, Brüsszelt akarják, nem Moszkvát. A versenyt akarják, a sokszínűséget, és nem az árvalányhajas, múltba révedő hátrafelé nyilazást.

A magyar emberek tudják, hogyha az Európai Parlamentben leordibálják Orbán fejét, akkor nem Magyarországot sértik meg, nem a magyar embereket bántják, hanem egy öntörvényű, mentális kihívásokkal küzdő embernek mondják a szemébe, hogy mit gondolnak róla. A magyar emberek Európában akarnak élni, és nem Félázsiában.

Ha Magyarország jelenlegi miniszterelnökének ez nem tetszik, és emiatt ezt nem tudja képviselni, akkor távoznia kell az ország éléről. Az országnak nem a sosem volt régi dicsőségre, hanem a XXI. századra, Európára van szüksége..

Ennek képviseletére Orbán nem alkalmas. Ezt le kell írni százszor, ezerszer - addig, amíg minél többen meg nem hallják: Magyarország miniszterelnöke nem lehet olyan ember, aki a magyar emberek érdekeinek képviselete helyett saját démonaival vív értelmetlen, az országnak felmérhetetlen károkat okozó háborút.