Egyedül folytatja az MSZP eddigi társelnöke

HírKlikk 2024. október 19. 16:16 2024. okt. 19. 16:16

A szavazás második körében, 50 százalék feletti eredménnyel választották meg Komjáthi Imrét az MSZP élére. 

Délután 4 óra előtt ért véget a Magyar Szocialista Párt tisztújító kongresszusa. A párt két évre elnökké választotta Komjáthi Imrét, a szavazás második körében 50 százalék feletti eredménnyel nyert a korábbi társelnök. Négy jelölt indult a pártelnöki tisztségért, de az első szavazás előtt egyikük visszalépett, Komjáthit tehát három jelölt közül választották meg. A választmány elnöke Hiller István lett, elnökhelyettesnek pedig Korózs Lajost választották.

Komjáthi első pártelnöki sajtótájékoztatóján elmondta: az MSZP lesz a magyar politikai élet emberi hangja és baloldali lelkiismerete. Bejelentette egyúttal, hogy a párt – másfél évvel a parlamenti választások előtt – megkezdi 2026-os kampányát.

Legfontosabb vállalása, hogy 2026-ban frakciója lesz az Országgyűlésben az MSZP-nek, "ott leszünk a parlamentben". Ennek első lépésre, hogy megtalálják a 106 egyéni képviselőjelöltjüket.

Az MSZP elnökségi tagjainak választása szombaton késő délután is tart, az ő személyükről a párt későbbre ígért tájékoztatást.

Komjáthi Imre, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) új elnöke (k), Korózs Lajos elnökhelyettes (j) és Hiller István újraválasztott választmányi elnök a párt budapesti tisztújító kongresszusán tartott sajtótájékoztatón - MTI/Kocsis Zoltán



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom