Egyre többen veszik igénybe a belvárosi luxus magánkórház szolgáltatásait

HírKlikk 2023. december 11. 08:15 2023. dec. 11. 08:15

Már csak februárra tudnak műtéti időpontot adni a Dr. Rose Magánkórházban, ahol idén több mint 20 ezer pácienst látnak el, és majdnem 200 ezer vizsgálatot, valamint háromezer műtétet végeznek.

Az ország első komplex magánkórházának idei árbevétele megközelíti a hétmilliárd forintot, ami 20 százalékos emelkedést jelent a tavalyihoz képest. 

Az előző évi 30 százalékos emelkedéstől ez elmarad, de a jelenlegi gazdasági helyzetben a 2023-as eredmény kimagaslónak számít – hangsúlyozta a Világgazdaság szerint Papik Kornél, a kórház ügyvezető igazgatója a frissen felújított és kibővített dunai panorámás ügyfélterének bemutatóján.

Az V. kerületi Széchényi téri épület felső három emeletén működő intézmény – az utóbbi egy év kétségtelen gazdasági nehézségei ellenére – folytatni tudta az öt évvel ezelőtti tulajdonosváltáskor megkezdett fejlődését.

Mind a páciensek száma, mind az árbevétel továbbra is növekszik.

„Az ortopédiai, sebészeti, szülészeti, urológiai és plasztikai műtétek száma stabilan emelkedik, e mellett kórházunk képességei az elmúlt időszakban jelentősen bővültek, mindez lehetővé teszi számunkra egyre komolyabb műtéti beavatkozások elvégzését” – fogalmazott Hangody László orvosigazgató.

Fotó: Dr. Rose Magánkórház

Kiemelte, hogy a mozgásszervi sebészeti tevékenységen belül az eddigi kiterjedt endoprotetikai, artroszkópos és sportsebészeti repertoár kiegészült a bonyolultabb revíziós protetikával, legújabb porcfelszínképzési technikákkal és szalagsebészeti eljárásokkal. 

A növekvő műtéti szám miatt szükségessé vált az ágykapacitás növelése, a fekvőbeteg-ellátás fejlesztése. Az ötödik emeleti fekvőbeteg részleg nyolc új ággyal bővült, az új szobák mindegyike a legmodernebb kórházi felszereléssel és különleges városi panorámával rendelkezik. 

Emellett az ügyféltér kibővítésével megháromszorozták a váróterek méretét, még kényelmesebb, a várakozó pácienseknek nyugodt környezetet biztosítva. Ez jelentősen hozzájárul a vizit előtti szorongás csökkentéséhez. 

Bevezették a digitális ügyfélregisztrációs rendszert, ami az ügyfelek számára lehetővé teszi az előzetes online, illetve a helyszíni tabletes regisztrációt, ezzel még gyorsabbá és diszkrétebbé téve az ügyintézést. 

A magánkórházban mára teljes körű elektronikus ügyintézést tudnak biztosítani az előjegyzéstől az előregisztráción keresztül a titkosított lelet-, kép és számlaküldésig vagy az online fizetési megoldásokig. 

Egyre papírmentesebbé teszi a működését a 2007-ben alapított Dr. Rose, ezért a hagyományos, papír alapú adminisztrációt elektronikus aláírási megoldásokkal és e-regisztrációval váltották fel a több mint 40 szakterületen, saját műtőkkel és 33 ágyas fekvőbeteg részleggel üzemelő magánkórházban.

Forrás: Világgazdaság


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom