Élelmiszersegélyt szállító konvojra nyitottak tüzet izraeliek

HírKlikk 2024. április 2. 18:10 2024. ápr. 2. 18:10

Netanjahu Izraeli miniszterelnök „tragikus balesetnek” nevezte, hogy katonái lelőtték egy segélyszervezet hét munkatársát, miközben azok ételsegélyt szállítottak Gázában. A kormányfő szerint a tűz véletlenül ért ártatlanokat, az ügyet kivizsgálják és mindent megtesznek, hogy a hasonló eseteket elkerüljék.

A Központi Világkonyha elnevezésű civilszervezet közölte: embereit annak ellenére ölték meg, hogy élelmiszereket szállító konvojuk mozgását egyeztették az izraeli hadsereggel. A szervezet, együttműködve egy spanyol társával, több száz tonna élelmiszert küld Gázába, a második szállítmány már is úton van Ciprusról – írta a Washington Post.

A Világkonyha vezetője, José Andrés közölte, hogy a tragédia miatt felfüggesztik tevékenységüket. A spanyol születésű Andrés világhírű amerikai mesterszakács és milliomos vállalkozó, aki világszerte szervez humanitárius akciókat, a haiti földrengés után csakúgy mint a mexikói-amerkai határon rekedt menekülőknek, vagy az ukrán menekülteknek.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom