Elérkezett a tömeges megválaszolatlan kérdések szakasza

HírKlikk 2020. március 26. 18:00 2020. márc. 26. 18:00

A csoportos megválaszolatlanságból átléptünk a tömegesbe, az operatív törzs ma tíz kérdésünkre nem válaszolt. Holnap folytatjuk, de addig is nézzék meg, mit kérdeztünk tőlük.

 

1. Románia fővárosában mindenkit tesztelni fognak a következő napokban. Mi ezzel kapcsolatban a véleménye az operatív törzsnek, várható-e ilyesmi Budapesten?

2. Szűrik-e előzetesen az önkéntes munkára jelentkezőket és velük élő családtagjaikat arra, hogy átestek-e már a koronavírus-fertőzésen?

3. Nem elég a lélegeztetőgépeket megvásárolni, azok kezelésére is fel készíteni az embereket. Van-e elég hozzáértő szakember, akik megtanítják a gépek használatát?

4. Milyen védőfelszerelésük van a házi karanténokat ellenőrző rendőröknek? Egyáltalán, hogy néz ki egy ilyen ellenőrzés, olyan, mint a házi őrizetnél, hogy időnként csenget a rendőr?

5. Milyen feladatot nem tudott ellátni eddig az operatív törzs, mert törvényi akadálya volt?

6. Nem lehetett volna már egy hónappal ezelőtt megrendelni és megvásárolni Kínából a vírus elleni védekezéshez szükséges maszkokat?

7. Miért a Wizz Air-től bérelt géppel kellett hazahozni a szállítmányokat, amikor a honvédségnek is vannak erre alkalmas szállítóeszközei?

8. Szándékukban áll-e elnézést kérni a sajtótól, és főleg a sajtó által képviselt nyilvánosságtól Kovács Zoltán viselkedése miatt?

9. Mikortól várható a tesztelések számának jelentős növelése?

10. Újbuda önkormányzata 50 ezer maszkot rendelt, melynek árát jelentősen növelte a vám és az áfa. Próbálta az operatív törzs elintézni, hogy az áfát és a vámot a veszélyhelyzetre való tekintettel engedjék el az erre illetékes hatóságok?