Horváth Csaba értelmes tárgyalásokat és konszenzust szeretne Rákosrendezővel kapcsolatban

HírKlikk 2023. december 13. 10:45 2023. dec. 13. 10:45

Horváth Csaba, Zugló MSZP-s polgármestere a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatót, ahol a Rákosrendezővel kapcsolatos kormányzati tervekről beszélt. A legfontosabbnak azt nevezte, hogy emberléptékű fejlesztés valósuljon meg és a 4-es metró meghosszabbítása is képezze részét a fejlesztésnek.

A szocialisták fővárosi frakcióvezetője arról szeretne tárgyalni a kormánnyal, hogyan szolgálja a fejlesztés a zuglóiak, az angyalföldiek és a főváros érdekeit és miként javítja a helyiek életminőségét. Fontosnak nevezte a közlekedési infrastruktúra fejlesztését is, aminek orvosolnia kell a környék évtizedes problémáit.

A fejlesztési területtől alig egy kilométerre található a Bosnyák tér, ahol 2011 óta várják a zuglóiak, illetve az Újpalotán élők a 4-es metró érkezését. A polgármester úgy gondolja, reális közelségbe kerülhet a metró továbbépítése, miután kormányzati negyed is épül a Bosnyák téren.

A sajtótájékoztatón Horváth Csaba hangsúlyozta, hogy értelmes tárgyalásokat szeretne folytatni Lázár János építési miniszterrel, illetve, hogy nem az épületek magassága, hanem a helyiek életminőségének javítása fontos számára. Ugyancsak fontosnak nevezte, hogy az új városrész organikus egységként jöjjön létre. „Ez a fejlesztés hosszú-hosszú évtizedekre fogja megváltoztatni Zugló jelenét, jövőjét. Komoly felelősségünk van abban, hogy ez a jelen és jövő, amit közösen megtervezünk, lehetőleg konszenzusos legyen, csak az a konszenzus vihet el bennünket a békéhez és ez a béke szolgálja a város érdekeit” – mondta a sajtótájékoztató zárásaként Horváth Csaba.

A „mini-Dubajról”, azaz a Rákosrendező helyére tervezett új városnegyedről szóló kormányzati dokumentum november végén szivárgott ki a sajtónak; eszerint egy arab befektető irodaházakat, luxuslakásokat és egy 220-240 méteres felhőkarcolót is építene a területen. A kormány legalább 300 milliárd forintnyi infrastruktúra-fejlesztést végezne el Rákosrendezőn.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom