Ez nagyon “borkaisnak” tűnik

Szekeres Imre 2019. december 15. 20:27 2019. dec. 15. 20:27

Mivel nemzeti és nemzetközi biztonsági problémáról van szó, fontos lenne, hogy követeljük: hozzák nyilvánosságra a Magyar Honvédség utasszállító gépein utasként repülők listáját, amikor nem katonai szállítmányokat vittek magukkal.

Nemzetközi és magyar polgári hatóságok által át nem kutatható gépekről van szó, fedélzetükön így illegális küldeményt, készpénzt és aranyat utaztathatnak. Elemezve a célállomások listáját, riasztó következtetések adódnak. Közülük Las Vegasban, Panama Cityben, Makaón a kaszinókban milliárdos nagyságrendben nyitható „játékra szánt" anonim készpénzszámla.

A többi célállomáson jellemzően az aranyrudak tulajdonosainak anonimitását biztosítják. Gyakorlatilag az összes, a katonai gépek által látogatott helyen elhelyezhető vagy éppenséggel ottani pihentetés után hazahozható a letelepedési kötvényekből származó, csak ebből a célból létrehozott távoli off shore cégek által beinkasszált, illeték, jutalék.

Ilyen pénzeket banki átutalásokkal a mai világban képtelenség leplezetlenül és büntetlenül mozgatni, hanem utaztatni kell őket, mégpedig fizikai valójukban.

Ez nagyon „borkaisnak” tűnik.