Ezzel csúnyán befürödhet a fideszes polgármester

Nagy András 2019. június 10. 16:38 2019. jún. 10. 16:38

Kevés rosszabb dolgot művelhet magával egy újraválasztásra készülő helyi vezető, mint amit a XXI. kerületi polgármester csinált.

A látványberuházásokban (szoborállításokban, birkózócsarnok-építésben stb.) amúgy is élen járó Csepel fideszes városvezetése úgy gondolhatta, jól fog mutatni az őszi önkormányzati választás előtt valami látványos átadóünnepség, ahol a teljes kormánypárti vezérkar büszkén pózolhat. Hogy a választásuk miért éppen az elmúlt években már többször felújított Csepeli Strandra esett, az azért is talány, mert a tavasz kellős közepén, a strandszezon előtt pár hónappal sikerült csak belevágni.

A helyi sajtóban már áprilisban olyan hírek jelentek meg, hogy óriási csúszásban van a felújítás, amely aligha fejeződik be időre. Ez aztán pontosan így is történt: Borbély Lénárd csepeli polgármester június elsején, a hivatalos strandszezon kezdetének napján felháborodott Facebook-posztot tett közzé, amiben közölte, hogy azért úsztak el a strand felújításával, mert a fejlesztést végző cég “érthetetlen módon” levonult a területről.

Erre a Borbély Lénárdék által megbízott, majd a csúszás okaként megnevezett vállalkozó is megszólalt. A polgármester Facebook-oldalán is közzétett nyílt levélben Eigler Tamás, az Intech Kft. ügyvezetője állítja: levonulásról szó sem volt. A közel 400 milliós munkával megbízott cég munkatársait biztonságiakkal záratták ki a munkaterületről. Eigler azt is állítja, hogy a tervezés és az engedélyeztetés után a cégük az elmúlt időszak esős időjárása ellenére is mindent megtett, hogy tartsa a határidőt.

Természetesen a kerületi Facebook-csoportokban azonnal szétterjedt az elbaltázott felújítás híre, a joggal dühös csepeliek keményen osztották a fideszes kerületvezetést, amin az sem segített, hogy az önkormányzat a saját nevében elkezdett reagálni a felháborodott hozzászólásokra.

Miután a fideszes vezetés részéről az építési vállalkozó tényekkel alátámasztott reakciójára is csak vagdalkozás, illetve sértődött fenyegetőzés érkezett, a csepeli ellenzéki képviselők rendkívüli képviselő-testületi ülés összehívását kezdeményezték a polgármesternél. Az ellenzék ezen egy vizsgálóbizottság felállítására fog javaslatot tenni, amelynek szerintük szakértők megbízása és bevonása mellett – „szabad kezet” kell biztosítania az önkormányzatnak.