Felmondások a 168 Óránál

Harkai Péter 2020. augusztus 26. 07:29 2020. aug. 26. 07:29

A 168 Óra internetes szerkesztősége is a felére csökkent. A Magyar Hang értesülése szerint, munkahelyi konfliktus áll a háttérben, de a volt és az új főszerkesztő, valamint a cég vezérigazgatója szerint szó sincs ilyesmiről.

Nem indult zökkenőmentesen a 168 Óra online és az év elején indult Pesti Hírlap összevonása – írta kedden a Magyar Hang. A lap ezt annak kapcsán közölte, hogy az augusztus 20-i „hosszú hétvége” óta kiürült a 168ora.hu online szerkesztőségének impresszuma. A portál értesülése alapján, a 168ora.hu szerkesztőségének fele távozott.

A Magyar Hang szerint, a felmondások hátterében és az impresszum kiürülésében „munkahelyi feszültség” áll – ezt viszont mind Rózsa Péter, a hetilap főszerkesztője, mind Milkovics Pál, a 168 Órát tulajdonló Brit Média vezérigazgatója cáfolja. A Media1 érdeklődésére, az online főszerkesztő Trencséni Dávid válaszában nem lát semmilyen szenzációt a történtekben, a Pesti Hírlap munkatársai és a 168ora.hu hat tagú eddigi stábjából megmaradó újságírókból álló, összevont newsroom tölti jelenleg a tartalmakat.

A 168 Órához a nyár folyamán költözött be a Pesti Hírlap szerkesztősége, miután Milkovics Pál, a Pesti Hírlap alapító-tulajdonosa részesedést szerzett a 168 Óra kiadójában és a 168 Óra kiadójának tulajdonosa, a Köves Slomó vezette Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséghez (EMIH) tartozó Brit Media a Pesti Hírlap mögötti cégbe szállt be befektetőként. A szerkesztőségben állítólag ez a konstrukció váltotta ki a távozáshoz vezető ellentétet.

Trencséni Dávid közölte azt is, hogy sajnálja a távozásokat, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az érintetteket nem elküldték, és megüresedő pozícióikra új munkatársakat keresnek, tehát nincs semmi sztori.