Feloszlatták a pécsi Fidelitast a brutális vereség után

HírKlikk 2019. november 13. 06:18 2019. nov. 13. 06:18

A Fidelitas Központi Irodája a napokban e-mailben tájékoztatta a szervezet pécsi tagjait, hogy a csoportot november 6-ai ülésén feloszlatta az országos elnökség – tudta meg a Szabad Pécs.

A portál szerint az okokat nem közölték ebben a levélben a tagokkal. A Szabad Pécs telefonon kereste Beke Zoltánt, aki a Fidelitas dél-dunántúli régióvezetője.

Azt kérdezték tőle többek között, hogy a feloszlatásnak köze van-e ahhoz, hogy a Fidesz pocsék eredményt ért el az október 13-ai önkormányzati választáson Pécsen. Péterffy Attila 6300 szavazattal verte Vári Attilát. Az új, kétharmados ellenzéki többségű testületben mindössze öt fideszes politikus ül, mindannyian a kompenzációs listáról jutottak mandátumhoz. A fidelitasos Beke Zoltán a kertvárosi 16-os választókerületben indult, ahol a későbbi alpolgármester, Bognár Szilvia nagyon elverte.

A fiatal politikus az információt nem cáfolta, de nem is válaszolt. Ezt később a Fidelitas levélben tette meg: “A pécsi Fidelitas folyamatos és hatékony vezetésének biztosításához szükségessé vált a csoport megszüntetése. A csoport megszüntetése és a pécsi választási eredmények között nincs összefüggés. A csoport november 9-én újra alakult Nagy Gergely vezetésével.” – írta Konkoly Gergő, a Fidelitas Baranya megyei választmányának elnöke és Nagy Gergely, a Fidelitas pécsi csoportjának elnöke.

Forrás: Szabad Pécs