Fideszes szennylap (neo)náci üzenetei

HírKlikk 2021. április 8. 14:30 2021. ápr. 8. 14:30

Sokadik már, és nyilván nem az utolsó. S mivel az újság papagájként ismétli, néha variálja a Fidesz üzeneteit, s mivel a Fidesz a maga lapjait közpénzből eteti, és rövid pórázon tartja, a megjelent szövegekért minden felelősség a Fideszé.

Hasonló persze a helyzet a terrormédia összes orgánumával.

Liberálnáci agresszió - ordítja címében is a lényeginek szánt üzenetet a szerző, akinek nem ez az első elmeháborodott írása. Elmeháborodottnak persze jóindulattal nevezhető – tartalma szerint náci-bolsevik förmedvény.

Az ürügy Petry Zsolt „kirúgása", a Hertha eljárása.

Maga az ügy megosztja a liberálisokat is – vannak, akik a véleménynyilvánítás szabadságára hivatkozva elitélik a klub magatartását. Magam nem látok semmi közöset például Hrutka és Petry elbocsátásában, és jogilag is rendben lévőnek tartom a dolgot. Nem akarok most részletekbe menni, csak annyit jegyzek meg, hogy a Hertha aligha tehetett mást – részben „migráncs" jatékosaira, alkalmazottaira, részben a maga által képviselt, hirdetett elvekre, sportszerűségre tekintettel.

Orbániában „nem értik" ezt az eljárást; Berlinben meg undorral emlegetik Orbániát…  Én Orbániában élve, Berlinnel vagyok.

A cikk szerzője közérthetően, „aprópénzre váltva" közvetíti Szijjártó, Kocsis Máté stb. „gondolatait". Vicces, hogy az említettek úgy méltatlankodtak, mintha elsőként szólaltak volna föl Hrutka János, Lukács Viktor mellett…

A szerzőnek, a lapnak, a Fidesznek Petry Zsolt csak ürügy – úgy tűnik, mintha ezt maga az érintett is megértette volna: még bocsánatot is kért. A Fidesznek minden jó, amivel disznóságait takargathatja. Ha kell, gond nélkül azonosítják Brüsszelt – Sorossal a háttérben – a bolsevik Moszkvával; a mai Németországot egyszerre a náci birodalommal és a sztálini Szovjetunióval: nem kell ehhez gondolkodni, és pár szót elég hozzá ismételgetni.

S az általuk fölidézett rémek elől Putyinhoz meg Kínába és a „türk testvérekhez" futnak – „védelemért" meg üzletelni...

Hogy nácik komcsiznak, az rendjén van. Természetes az is, ha libsiznek, libernyákoznak. De hogy náciznak is, ahhoz azért pofa kell.

De az van nekik: régóta csinálják, hogy minden bűnüket ellenfeleikre igyekeznek kenni. Ha csak annyit érnek el, hogy sokan nem érzékelik a különbségeket, már nyertek.

„A magyar emberek" pedig korlátlanul hülyíthetők, vadíthatók. Legalábbis azt hiszik.

Egyébként az ilyen írásoknak (neo)náci önképzőkörökben volna a helye; elmenne még a prostisrácokban és tévéjükben, valamint beleférne a HírTv nem egy műsorába.

Na de a Fidesz és „Magyarország Kormánya" első számú propagandalapjába..?

Ha figyelembe vesszük, mennyire rendszeres, az újságot meghatározó ez a hang, az 1950-es évekig kell visszamennünk, hogy hasonlókat találjunk.

Vagy az 1940-es évek első feléig.

*

A mai Kormányinfón Gulyás Gergely „megértőbben" fogalmazott: szerinte az a kérdés, amelyre a németeknek kell válaszolniuk, hogy országuk jogállam-e... Ebben nem a nagyképűség a fontos, hanem a „Magyar Nemzettel" való összehangoltság, a munkamegosztás.