Figyelmeztető lövések dördültek a szlovák-magyar határon

HírKlikk 2023. szeptember 23. 16:10 2023. szept. 23. 16:10

Embercsempészet miatt indult büntetőeljárás egy hétfői, a szlovák-magyar határon történt incidens miatt. Egy kistarcsai sofőr kisteherautón akart illegális migránsokat Ipolyszögön keresztül Szlovákiába csempészni, akiket azonban megállítottak a rendőrök, majd figyelmeztető lövések leadására is kényszerültek.

Figyelmeztető lövéseket kellett leadnia egy nógrádi rendőrnek, miután migránsok egy csoportja rájuk támadt Ipolyszögön, a szlovák határon – derül ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Telexnek küldött közleményéből.

Egy 45 éves kistarcsai sofőr kisteherautóval próbálta illegális migránsok egy csoportját Szlovákiába csempészni a jármű rakterében. Ipolyszögnél őt és autóját megállították a rendőrök. A sofőrt ugyan elfogták, de a raktérbe zárt személyek próbáltak elmenekülni, egyesek közülük állítólag „támadóan léptek fel” a hatósággal szemben, ezért az egyik rendőr több figyelmeztető lövést is leadott.

Az elfogottakat Tompára szállították, míg a kistarcsai férfit őrizetbe vették, és ellene büntetőeljárást indítottak embercsempészet vádjával. A közleményben azonban azt a hatóság nem részletezte, hogy hány emberrel szemben intézkedett a rendőrség.

Forrás: Telex


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom