Főispán lett Varga Judit államtitkárából

HírKlikk 2023. szeptember 9. 09:50 2023. szept. 9. 09:50

Csongrád-Csanád vármegye főispánjaként folytatja tovább pályafutását Salgó László Péter, az Igazságügyi Minisztérium korábbi közigazgatási államtitkára. A korábbi főispán, Róth Márton saját elhatározásából távozott, így megbízatása augusztus 31-ei hatállyal megszűnt. Róth Márton 2022 novemberétől vezette a Csongrád-Csanád vármegyei kormányhivatalt, így egy évig sem töltötte be a tisztséget.

Az Index értesülései szerint a bölcsész végzettségű Róth Márton 2022 nyaráig Rómában diplomataként tevékenykedett és meglehetősen kényelmetlenül érezte magát a magyar közigazgatásban.

A 37 éves új főispán, Salgó László Péter 2010-ben a Navracsics Tibor vezette Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban titkárságvezetőként kezdett dolgozni, majd 2014-től jogszabály-előkészítés összehangolásáért és közjogi jogalkotásért felelős helyettes államtitkárként dolgozott, a Varga Judit vezette tárcánál közigazgatási államtitkár lett.

Az Index az új főispán kinevezésével kapcsolatban megkereste a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatalt is. Rókus Ákos sajtóreferens egy rövid közleményben tudatta: a vonatkozó jogszabályok szerint a főispánt a Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára a miniszterelnök nevezi ki és menti fel. Csongrád-Csanád Vármegye új főispánjának kinevezéséről a Magyar Közlönyből értesülhetnek majd.

Forrás: Index


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom