Folytatódik az SZFE összhallgatói fóruma

Budai Balázs 2020. augusztus 15. 14:49 2020. aug. 15. 14:49

Pénteken tartotta az SZFE az összhallgatói fórumát, de a tanácskozásokat még nem zárták le és ma folytatják.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói a fórumot azért hirdették meg, mert a kormány teljesen átalakította az eddigi fenntartói rendszert és alapítványi kézbe helyezte az egyetemet.

A diákok szerint, lenne jövője az új fenntartói rendszernek, de túl kevés időt adtak az átállásra. A hallgatók azt is sérelmezik, hogy az újonnan létrejött alapítvány vezetői nem az egyetem által ajánlottak listájáról kerültek ki, hanem Fidesz a saját embereivel töltötte fel a pozíciókat. Ezek a személyek Vidnyánszky vezetésével a saját ideológiájuk szerint formáznák az egyetem oktatását. 

Az SZFE hallgatói önkormányzatának elnöke azt nyilatkozta korábban a KlikkTV-ben, hogy az egyetemisták a végsőkig képesek elmenni az igazukért. A meghirdetett fórumon pedig arról tanácskoznak, hogy milyen módszerekkel tudják felvenni a harcot.

Az esemény augusztus 14-én, pénteken vette kezdetét, de megkeresésünkre Csernai Mihály, az egyetem hallgatói önkormányzatának elnöke elmondta, hogy nem zárták még le a fórumot és a szombati napon folytatják a tanácskozást. Azt is elmondta, hogy valószínűleg leghamarabb hétfőre lesz végleges eredménye a fórumnak, amelyről majd a nyilvánosságnak is beszámolnak.