Furcsa ítélet Nagy Blanka ügyében

HírKlikk 2019. július 23. 12:58 2019. júl. 23. 12:58

A diáklány ügyvédje furcsának tartja a döntetlenre végződött jogi párbajt.

Ahogy korábban a Hírklikk is megírta, Nagy Blankáról a kormánymédia több orgánuma is azt állította cikkeiben, hogy a diáklány több tárgyból is bukásra áll. Nagy és ügyvédje bíróságra vitték a rágalmazási ügyet, amelyen a Lokál és az Origo nemcsak első fokon vesztette el emiatt a sajtópert, de hiába próbálkoztak fellebbezéssel, másodfokon is elbuktak a bíróságon, amiért szemlézték a Ripost.hu cikkét – írja a hvg.hu.  

Azonban (az első fokkal ellentétben) az utolsó eljárásban, pont a Ripost jogorvoslati kérelmével értett egyet a Fővárosi Ítélőtábla. A „Több tárgyból bukásra áll, gyakran lóg az iskolából a mocskos szájú diáktüntető” című cikket megjelentető kormánypárti bulvárlap azért fellebbezett, hogy mégse kelljen lehozniuk a teljes helyreigazítást.

A Fővárosi Ítélőtábla pedig június végén született, de nemrég kézbesített ítéletében nekik adott igazat: továbbra is kötelesek ugyan közzétenni a helyreigazító közleményt, amiből kiderül, mit állítottak a lányról valótlanul, viszont ezt jelentősen finomították – tudta meg a lap.

A bíróság szerint ugyanis az a rész rendben van, hogy a „mocskos szájú diáktüntető” már annyit lógott az iskolából, hogy „a kicsapás szélére kerülhet”.

A Hercsik Zita bíró által vezetett tanács szerint ugyanis a Ripost.hu az olvasói számára ezt csak mint egy „lehetséges végkifejletet vázolta fel”, de nem állították tényként, hogy emiatt elbocsátják az intézményből.

Forrás: hvg.hu