G. Fodor Gábor: a zöldkérdés baloldali kitaláció, mint a kommunizmus

HírKlikk 2020. január 28. 14:15 2020. jan. 28. 14:15

Interjút adott a Magyar Nemzetnek G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnöke.

G. Fodor Gábor szerint a hosszú évekig tartó kormányzás szükségképpen elégeti az energiákat, az emberek elfáradnak, ezért kell változtatni. Állandó kihívásnak tartja, hogy dinamizálni kell a kormányzást: mozgatni kell a vonalakat, változtatni lehet a rendszer felépítésén, új embereket lehet beemelni a struktúrákba és így tovább.

„A Fidesz összességé­ben jól áll. Fantasztikus politikai teljesítmény van mögötte, például kétszer nyertek kormányról kétharmaddal, ami elképesztő politikai eredmény, miközben tíz év alatt nemhogy nem erodálódott a táboruk, hanem még bővült is. A Fidesz talán abban a legjobb, hogy a háborgó tengeren is tudja tartani az irányt, hiába jön a vihar, nem kell lemondani a célról.”

G. Fodor szerint Orbán kiemelkedő politikai képességei, a kormányzati politika mögött álló tábor idő- és ütésállósága, valamint az, hogy a Fidesz–KDNP folyamatosan egyetértési pontokat keres a választópolgárokkal, a hosszan tartó stabilitás lehetőségét vetíti előre.

G. Fodor Gábor szerint a jobboldal a valóságból indul ki, a baloldal a kitalációkból, mint például a proletariátus, a kommunizmus, a genderkérdést vagy éppen az Európai Egyesült Államok. Ilyen „baloldali kitalációnak” nevezi a „zöldkérdést", amit egyébként létező problémának tart, amiről csak azért beszél a baloldal, hogy „letakarja a migránskérdést”.

G. Fodor valóságos világvége képet festett arra az esetre, ha a jelenlegi nemzeti elkötelezettségű kormányt internacionalista szivárványkoalíció váltaná fel: adót emelnének, visszavonnák a családtámogatási intézkedéseket, beengednék a migránsokat. 

Forrás: Hírklikk