Gál Kinga: a Néppárt „leszalámizná” a másképp gondolkodókat

HírKlikk 2021. január 13. 20:35 2021. jan. 13. 20:35

Szájer József lemondását követően, a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának elnökévé választott Gál Kinga nyilatkozott az InfoRádiónak.

A Politico írta meg, hogy úgy módosítanák az Európai Néppárt EP-frakciójának működési szabályzatát, hogy egyetlen szavazással, a képviselők egyszerű többségével is ki lehessen zárni egy teljes képviselőcsoportot.

Gál Kinga az InfoRádiónak ezzel kapcsolatban azt mondta: szerinte elképzelhető, hogy a szabályzat megváltoztatását a Fidesz–KDNP miatt hoznák.

A képviselőcsoport elnöke bízik abban, hogy „a józan ész győzedelmeskedik”, ha nem így történik, akkor azok, akik „másképp gondolkodnak” a frakcióban, azok könnyedén „leszalámizhatók” lennének.

Gál szerint az Európai Néppárt mindig erős tudott maradni, mert a vélemények széles palettáját gyűjtötték össze, azonban ha most elkezd kizárni képviselőcsoportokat, akkor nehéz lesz már azt megfogalmazni, hogy mitől is a legtöbb hangot magában foglaló társulás az európai pártcsaládok sorában.

Azonban a képviselőcsoport elnöke úgy gondolja, hogy még korai kizárásról beszélni, mert még semmilyen vitát nem folytattak a szabályzatról.

Forrás: InfoRádió