Gárdonyban fillérekért kapta meg a parkolót a helyi képviselő

HírKlikk 2020. október 29. 12:20 2020. okt. 29. 12:20

Hűtlen kezelés gyanúja miatt folyik nyomozás a politikus ellen.

A Népszava számol be arról, hogy hűtlen kezelés gyanújával nyomoznak a gárdonyi Panoráma szabadstrand melletti terület ügyében, amelyet egy helyi politikus vállalkozásának adtak bérbe.

A strand két bejárata között található terület a nyári szezon alatt parkolóként üzemel. Ezt most Dávid Zoltán, helyi önkormányzati képviselő cége kapta bérbe a strand üzemeltetőjétől, a városvezetéstől.

Egy 2017-es szerződésmódosítás szerint, a Dávid Víz-Szer Kft. szezononként 55 ezer forintért bérli és adja ki parkolóként a 600 négyzetméteres földsávot. Az önkormányzati szerződés miatt. Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke rendőrségi feljelentést tett, a Gárdonyi Rendőrkapitányság pedig már nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének alapos gyanúja miatt nyomoz.

Gárdony fideszes polgármestere, Tóth István szerint, mindenben a szabályok alapján járt el a városvezetés. Kiemelte, hogy csak a balliberális sajtó és politikusok felnagyítottak egy kiragadott részletet, de a teljes történet ismeretében kell helyükön kezelni a dolgokat.

Forrás: Népszava