Gerendai Károly: a bérkompenzációból szinte semmi nem érkezett meg
A helyzet sokak számára már tarthatatlan, ezért az lenne a szerencsés, ha a kormány észszerű keretek között, minél előbb lehetővé tenné az újranyitást – mondta a Magyar Hangnak Gerendai Károly. A Michelin-csillagos Costes étterem tulajdonosa – akinek neve egybeforrt a Szigettel és több nagy fesztivállal – ugyanakkor minden nehézség ellenére úgy véli, nem sok jóra vezetnek az elégedetlenségi mozgalmak.
A vendéglátósok felélték minden tartalékukat, a bérkompenzációból pedig szinte semmi nem érkezett meg – mondta Gerendai Károly, aki hangsúlyozta, hogy a saját éttermei is kimerítették a tartalékaikat, ezért hitelből finanszírozzák a veszteségeket.
Nem csoda, hogy elégedetlenek a vendéglátósok – nyilatkozta a Magyar Hangnak. „Ki vannak véreztetve, felélték minden tartalékukat, kilátástalan helyzetben vannak. Miközben hónapok óta nem nyithatnak ki és a jelek szerint ez még egy darabig így is marad, a kormány által korábban beígért bérkompenzációból szinte semmi nem érkezett meg a lassú és nehézkes bürokrácia miatt."
Gerendai, aki most a Costes étterem tulajdonosa, úgy gondolja, az, hogy néhány vendéglátóhely a tilalom ellenére is kinyitna, nem sok jóra vezetne. Azzal azonban egyetért, hogy az éttermek megnyitása szigorú szabályozás mellett. nem jelentene nagyobb kockázatot, mint a bevásárlóközpontok nyitva tartása.